zondag 23 mei 2010

Marum C1 op karakter winnaar van de poule op internationaal toernooi Denemarken

Na een reis vertraagd door enige fiiles kwamen wij om 17.30 uur in Esbjerg aan. We werden geplaatst in twee klaslokalen van een grote technische school in de stad.

Aan het C toernooi deden 26 teams mee, afkomstig uit Nederland, Duitsland en Denemarken.

Zaterdagmorgen moesten de boys om 08.30 uur de eerste poulewedstrijd spelen tegen het Duitse team TSV Weddelbrook C1. Het begin was goed, met doelpunten van Edwin, Dennis (2 keer) en Benjamin werd overtuigend met 4-0 gewonnen. Marum C1 zat in een poule van 5 teams en alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummer twee kan zich nog via de herkansingen voor de kwartfinale plaatsen. De tweed wedstrijd was tegen het Duitse team TSV Mariensee-Wulfelade C1. Ondanks een overwicht van Marum C1 kon er niet gescoord worden en eindige deze wedstrijd in 0-0 remise. De derde poule wedstrijd was tegen

het Deense team FC Højderyggen C1. Het werd een slechte wedstrijd waarbij de beleving even ver te zoeken was, uiteraard zaten twee wedstrijden en de zware reis nog in de benen maar met geluk werd 0-0 gespeeld waardoor Marum C1 de winst in hun poule nog in eigen hand hield. De laatste wedstrijd tegen Eimsbutteler TV C1 uit Hamburg moest gewonnen worden om poulewinnaar te worden. Het werd een eneverende wedstrijd van hoog niveau. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het zijn de Hamburgers die na een counter met een mooie kopbal de score openden. Marum C1 stroop vervolgens de mouwen op en ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker. Na een mooie solo actie van Haye over de linkerkant krulde hij de bal in de bovenhoek achter de Duitse keeper (1-1)

Marum C1 bleef op zoek naar het tweede doelpunt maar moest op zijn hoede blijven voor een tegendoelpunt. Een groot compliment aan het gehele team dat zij er voor bleven gaan. Er werd goed verdedigd en steeds met mooie combinaties de aanval gezocht. Na een afgeslagen corner is het Jorrit die met een streep a la Koeman de 2-1 scoorde. Grote ontlading (vooral Anne Boekema moets het ontgelden) was het gevolg en de laatste minuten werd professioneel uitgespeeld. Met 8 punten en een doelsaldo van 6 voor en slechts 1 tegen werd Marum C1 winnaar van de poule. Met gevolg dat zij op zondag aantreden tegen de winnaar van een wedstrijd van nummers 2 uit andere poules.

Gisteravond met de jongens naar de disco geweest op het sportcomlex en vandaag lekker uitgeslapen. De wedstrijd is pas om 11.50 uur.

Vanwege technische problemen nu alleen een kort verslag, bij terugkomst zal een uitgebreid verslag met foto's op de site komen.

Later meer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten